Monday, March 30, 2009

Capitol nou, "mari chinologi romani" sau unii pana nu "ie" prosti....

Azi ne plimbam linistite, Emma in lesa, mers la pas, desi eram in parc. Trei ....(completati va rog spatiul gol cu ce doriti) cu aere de cucoane isi plimbau si ele aratarea ce se presupunea a fi caine. Care caine vine la un moment dat inspre noi,nefiind in lesa. Emma se intoarce, da din codita, se bucura...Una din "cucoane" se repede si il ia pe Bubico al ei pe sus. Alta, la fel de desteapta si bun psiholog canin, ce mai, intreaba" Musca?" Fireste, m-a pufnit rasul, ar fi meritat sa le zic faza cu "mdea, e pit bull si are la masa de dimineata catelusi"(cred ca v-ati prins ce aceasta ironie n-ar fi fost gustata de individele cu IQ sub nivelul marii) dar m-am multumit cu e exclamatie " Nu musca, doar e Golden, in cel mai rau caz vi-l umple de bale". Ii dau comanda Emmei "lasa", urmata de "sa mergem"(in engleza, probabil era prima oara cand auzeau?!?!).

Le depasim cu usurinta, moment in care ii desfac lesa si repetam cateva comenzi de baza la care ea a raspuns impecabil. Mai facem cativa pasi iar individele trec la 1m de noi, una din ele zicand "nu cred ca e Golden rasa pura, nu are nimic din rasa" Sincer merita un par in cap pt aceasta remarca, dar n-am facut decat sa le zic"e Golden rasa pura, cu pedigree, linii exceptionale, deci nu cred ca e cazul sa comentati" Fireste, nesimtitele au continuat"Da' ce, v-a bagat cineva in seama?" In fine....Le-am zis intr-un final "nu inteleg cum va permiteti sa imi jigniti cainele" iar in acel moment idioatele au venit cu replica finala (credeau ele) "dvoastra ne-ati jignit mai intai" Zauuuuuuu cum??? Ca v-am zis ca vi-l baleste? Le-am trantit "Cainele vostru nu e nicio rasa, si incetati sa va mai luati de caini din linii de campioni"

Ia ghiciti ce era potaia? Pekirom PUR hahaha. Cand ai la capatul "lesei"(virtuale in acest caz) asa un specimen eu zic sa taci din gura, dar deh, la noi toti romanii se cred cunoscatorii oricarei rase, si mari chinologi. In plus, la asa "caine", asa stapane. Nu ma mira, la tona de ghioarle cu pretentii de caini de rasa.

Intamplator stiu cum trebuie sa arate un pekingese(nu pekinez, pechinetz sau cum le mai zic marii nostri "chinologi" de pe maindanele tarii, si asta nu pt ca ma intereseaza rasa, nu imi plac in general cainii de talie mica, majoritatea sunt sunt isterici si prost crescuti (fireste, nu e vb de rasa pura aici, 99% din cainii de talie mica intalniti nu sunt).


Acum ma intreb oare cu ce s-au simtit fufele jignite? Ca le-am zis ca le baleste Emma cainele sau cine stie ce-or fi inteles din comenzile in engleza :)) Qvosqve tantem abutere, Catilina, patientia nostra? (Cat timp vei mai abuza,Catilina, de rabdarea noastra?) Comparatia e f deplasata, Catilina fiind un senator foarte inteligent...




PS, iata-o pe BOB Crufts 2009 http://crufts.fossedata.co.uk/Breed.asp?ShowYear=2009&GroupID=TOY&ScheduleID=78 Ce ziceti, seamana pekiromii cu femela asta?

2 comments:

  1. Diana draga mea, multumesc :* de la inceputul articolului pana la final am ras intr-una.Descrierea momentului cu luxul de detalii usor ironice dar pline de adevar m-am facut sa-mi imaginez toata scena :))
    Sincer, eu in locul tau reactionam si mai agresiv in locul finutei replici cu balitul fetii pe acea scama.
    In orice caz nu trebuie sa-ti faci griji in privinta unor astfel de cucoane, caci ele isi aleg odraslele dupa alte criterii, anume : mici = pt ca le creaza o placere nebuna faptul ca par atat de neajutorati si prostanaci [ele nemaiavand altceva important de facut,decat sa le sufle in anus -n-am vrut sa zic din prima fund...suna prea dirty :)))-]
    Noi detinand niste exemplare de seama a rasei, avem alte asteptari si pretindem mult mai multe de la animalul nostru de companie.De ce? Pt ca stim ca poate si are de unde sa ne ofere pe cand ... mogaldeata aia mica innafara de faptul ca te impiedici de el mereu si iti latra isteric fara motiv, altceva nimic nu iti ofera.
    Concluzie - ignora-le daca poti, daca nu spune-le data viitoare simplu "ea?! ooo ea nu e agresiva,in schimb pt mine nu bag mana in foc!" or sa comenteze desigur "vai ce obraznica si prost crescuta" dar sunt convinsa ca vei avea pregatita o replica potrivita si pt asta ;)

    Puuuuuuuuuuuuup lui Emma !

    ReplyDelete
  2. Hahah, asa e, nu stiu cum se face, dar TOCMAI alea care aveau o cotarla vai de mama ei s-au gasit sa comenteze haha. Culmea ca toti cei care au avut un caine adevarat la viata lor au avut numai cuvinte de lauda la adresa Emmei - buna crestere, socializare, conformatie, etc.

    Nu pot ignora pe cineva care imi jigneste printesa, probabil altcineva in locul meu chiar le vorbea mult mai urat, si crede-ma ca au avut noroc ca Emma aruncase batul f gros pe care i-l oferisem putin mai devreme ca tratatie.

    Pup Nati si Po si pe tine, fireste :*

    ReplyDelete