Monday, March 30, 2009

Capitol nou, "mari chinologi romani" sau unii pana nu "ie" prosti....

Azi ne plimbam linistite, Emma in lesa, mers la pas, desi eram in parc. Trei ....(completati va rog spatiul gol cu ce doriti) cu aere de cucoane isi plimbau si ele aratarea ce se presupunea a fi caine. Care caine vine la un moment dat inspre noi,nefiind in lesa. Emma se intoarce, da din codita, se bucura...Una din "cucoane" se repede si il ia pe Bubico al ei pe sus. Alta, la fel de desteapta si bun psiholog canin, ce mai, intreaba" Musca?" Fireste, m-a pufnit rasul, ar fi meritat sa le zic faza cu "mdea, e pit bull si are la masa de dimineata catelusi"(cred ca v-ati prins ce aceasta ironie n-ar fi fost gustata de individele cu IQ sub nivelul marii) dar m-am multumit cu e exclamatie " Nu musca, doar e Golden, in cel mai rau caz vi-l umple de bale". Ii dau comanda Emmei "lasa", urmata de "sa mergem"(in engleza, probabil era prima oara cand auzeau?!?!).

Le depasim cu usurinta, moment in care ii desfac lesa si repetam cateva comenzi de baza la care ea a raspuns impecabil. Mai facem cativa pasi iar individele trec la 1m de noi, una din ele zicand "nu cred ca e Golden rasa pura, nu are nimic din rasa" Sincer merita un par in cap pt aceasta remarca, dar n-am facut decat sa le zic"e Golden rasa pura, cu pedigree, linii exceptionale, deci nu cred ca e cazul sa comentati" Fireste, nesimtitele au continuat"Da' ce, v-a bagat cineva in seama?" In fine....Le-am zis intr-un final "nu inteleg cum va permiteti sa imi jigniti cainele" iar in acel moment idioatele au venit cu replica finala (credeau ele) "dvoastra ne-ati jignit mai intai" Zauuuuuuu cum??? Ca v-am zis ca vi-l baleste? Le-am trantit "Cainele vostru nu e nicio rasa, si incetati sa va mai luati de caini din linii de campioni"

Ia ghiciti ce era potaia? Pekirom PUR hahaha. Cand ai la capatul "lesei"(virtuale in acest caz) asa un specimen eu zic sa taci din gura, dar deh, la noi toti romanii se cred cunoscatorii oricarei rase, si mari chinologi. In plus, la asa "caine", asa stapane. Nu ma mira, la tona de ghioarle cu pretentii de caini de rasa.

Intamplator stiu cum trebuie sa arate un pekingese(nu pekinez, pechinetz sau cum le mai zic marii nostri "chinologi" de pe maindanele tarii, si asta nu pt ca ma intereseaza rasa, nu imi plac in general cainii de talie mica, majoritatea sunt sunt isterici si prost crescuti (fireste, nu e vb de rasa pura aici, 99% din cainii de talie mica intalniti nu sunt).


Acum ma intreb oare cu ce s-au simtit fufele jignite? Ca le-am zis ca le baleste Emma cainele sau cine stie ce-or fi inteles din comenzile in engleza :)) Qvosqve tantem abutere, Catilina, patientia nostra? (Cat timp vei mai abuza,Catilina, de rabdarea noastra?) Comparatia e f deplasata, Catilina fiind un senator foarte inteligent...




PS, iata-o pe BOB Crufts 2009 http://crufts.fossedata.co.uk/Breed.asp?ShowYear=2009&GroupID=TOY&ScheduleID=78 Ce ziceti, seamana pekiromii cu femela asta?

Sunday, March 29, 2009

Dad is funny!

Today mom and dad were talking about me, and dad mentioned he would like to show me in the ring. As mom pointed out he had no idea what showing is about ;)And she also thought dad would just take great photos and videos of us in the show ring. And then mom mentioned the name of the kennel I come from. Hmm do I need to go on? Dad had no idea (well he forgot hahaha) about it. Oh well...And to our surprise and shock, dad completely forgot my registered name! Dad, my registered name is Karma! How can you forget it??? How? ALL MY PAPERS have my name on it! ALL. Have you ever looked at my show book, my pedigree or medical papers? Hahahah guess not.

Daddy, you need a memory upgrade perhaps. But I adore you! So does mom!


PS now daddy denies everything, of course he has always known my name!

Friday, March 27, 2009

Lovely Present

Today Bogdan came over and brought me an awesome present! A tennis ball. Hearing and seeing that I steal tennis balls from kids and people, and also because his mom thought it nice for Bogdan and I to play, I got my first tennis ball! I am ecstatic at my new present!

Thank you Bogdan, thank you, thank you! You made me a very happy pup! I also want to thank your mom and dad for thinking about me! Big hugs!

Monday, March 23, 2009

Spuneti NU inmultirii cainilor fara valoare chinologica!

M-am saturat sa tot aud "monte" (credeti-ma ca termenii folositi sunt altii, de gen "dat la fetita/baietel" "sa ne incuscrim" etc) ciudate.

Pretentii de caini de rasa inmultiti cu alte pretentii de caini de rasa, eventual de alta rasa. Ce beneficiu are oare o asa monta? Cainii NU simt placere cand sunt montati, pt ei este un act instinctiv. E plina strada de caini rezultati din asemenea "monte".

Cainii castrati NU se ingrasa, NU patesc absolut nimic daca sunt castrati. Nici macar nu sunt constienti de faptul ca sunt castrati! De unde oare atata lipsa de educatie ma intreb oare (ia ghiciti). Si daca tot nu stiu unii cu ce se "mananca" o monta adevarata, mai bine nu o fac!

Asa ca bravo romani, deveniti cu totii inmultitori de caini(sa nu va aud ca folositi termenul de crescator ca mor de ras) , dupa care sa ii aruncati in strada pt ca nu ii vrea nimeni. Super. Bravo.

Incetati sa va mai jucati de-a Dumnezeu cu suflete nevinovate, care nu au cerut sa vina pe lume, voi ati vrut, dupa care va dati seama ca nu le poti oferi o casa si o familie!

Sper sa se voteze in curand o lege care sa prevada castrarea obligatorie a tutoror cainilor fara pedigree si amenzi zdravene in cazul incalcarii acestei legi.

Friday, March 13, 2009

Slipper leftover

You'd think I had had enough of the poor slipper, right? Wrong....I looooooove it, yummy!

I love bananas!

Here's the proof!



Photobucket


Photobucket

Photobucket

Please click on the photos to see them properly

Have a wonderful spring!

Please click on the photos to see them properly. Thank you :)

Photobucket

Photobucket

Thursday, March 5, 2009

Crufts 2009

http://www.cruftslive.tv/

What an amazing dog show, the largest in the world!